Info

polar2Polar is een zelfstandige caravanfabriek uit noord Zweden, ‘Norrland’ en bestaat inmiddels 50 jaar. De oorspronkelijke naamgeving is Polarvagnen, hetgeen letterlijk ‘de Poolwagen’ betekent.

Deze naam zegt genoeg, Poolwagens zijn geschikt voor erbarmelijke wegen, extreme koude en zijn volledig selfsupporting: eigen accu, vorstvrije wateropslag, enzovoort.

Made in Norrland

Waar de natuur in alle hevigheid heerst, de wegen niet op zijn best zijn en waar de beste autofabrieken hun nieuwe modellen testen, daar bouwen wij onze caravans en campers. Al meer dan 50 jaar ontwikkelen en produceren wij caravans die geschikt zijn voor de meest extreme weersoorten. Polar, Made in Norrland.
10666136_155608551469560_458160017_n.jpg

In de loop der jaren is naast de pooleigenschappen een extra dimensie toegevoegd aan de Polar op het gebied van wooncomfort. De CV installatie is bij de huidige caravans voorzien van een boilerfunctie, dubbele verwarming, vloerverwarming en bediening op afstand via de smart phone. De basis, caravans bouwen die meer kunnen dan andere caravans, is altijd de opdracht geweest aan de constructeurs. Het comfort van thuis mee op reis, dat is wat Polar u biedt.

Zo sterk als een beer 

De Polarcaravans worden volgens de modernste methoden gebouwd, bijvoorbeeld al in 1985 werd de eerste caravan volledig gebouwd volgens de CADCAM methode. De carrosserie, gebouwd met zeer sterke sandwich panelen, werd hierdoor sterker, lichter en kreeg een grotere betrouwbaarheid op waterdichtheid. Een Polar heeft de sterkste en stijfste opbouw van alle op de markt zijnde caravans. Sterk als een beer zou je kunnen zeggen. Polar levert caravans met ruime garantiebepalingen op constructie en waterdichtheid. Op Polar kunt u vertrouwen.

Polar was 40 jaar geleden de eerste caravanbouwer die zorgde voor een goede nazorg en onderdelenvoorziening. 90% van alle caravanonderdelen sinds 1974 is nog leverbaar. Een veilige gedachte voor de klant.

Sinds eind jaren 90 is de Polarfabriek overgegaan op productie op klantorder. Hierdoor is het mogelijk om veel specificaties af te stemmen op de wens van de klant. Het uitzoeken en kopen van een Polar lijkt hiermee op het bestellen van een nieuwe keuken thuis. Heel veel van uw wensen zijn te vervullen.

Polar_560_exteriör_Umea

10 jaar na de start van Polar in Noord Zweden is de fabriek begonnen met de export naar de niet Scandinavische landen. Naar Duitsland, België en vooral naar Nederland. Naast de kwaliteiten van de Polar zijn de eerste successen in Nederland ook te danken aan een actieve en enthousiaste lokale vertegenwoordiging. In de landen ten zuiden van Denemarken wordt heden ten dagen samengewerkt met een beperkt aantal deskundige dealers, zonder uitzondering allemaal besmet met het Polarvirus. Hier kunt u terecht voor zoal aankoopadvies, inruilen van uw huidige caravan, service en onderhoud. Voor nazorg, service en garantie kunt u indien gewenst dichter bij huis terecht door de samenwerking met een aantal servicedealers in de uithoeken van het land. Polar biedt u hiermee een hoge servicegraad.